OBS! Rökeriet och fiskförsäljningen är stängd!
Vi tackar våra kunder för alla fantastiska år! Vi kommer att driva vidare campingen tills vidare.
RÖKERIET
För oss är det viktigt med hög kvalitet, därför använder vi handfiléad lax som är fulltrimmad, det vill säga att alla kanter av fett är borttagna. Vi plockar stickbenen som gör den benfri i största möjliga mån.
Laxen saltas under natten och på morgonen kryddas den och röks sedan i gameldags murade vedugnar.
Vi eldar med alved och dämpar elden med alspån för rätt rökmängd och värme. processen tar 7-8 timmar och kräver ständig passning.
Laxen vilar därefter i kyl under natten för att dagen efter kunna säljas i butiken.
Detta är ett tidskrävande hantverk och vi hoppas att det märks på resultatet!
TIPS!
Förvaringen av laxen bör ske i en kall kyl med temperatur runt 2-4 grader.
För bästa resultat vid middagsbordet ska laxen serveras rumstempererad. Ta ut laxen ur kylen en halvtimme innan servering och ta försiktigt bort skinnet på åvansidan (dubbelfilé).
Laxen serveras med fördel till nypotatis, sparris och sallad med romsås eller sås till varmröktlax.
2015 Copywright © Martinsrokeri.se All Rights reserved